TARGETonline
  • Cover story
  • Trends
  • Leaders
  • Stauts
 
 
Traieste business
 
Membri
Utilizator:
 
Parola:
 
 
 
cursuri valutare
EUROscadere 3.5218 RON
USDscadere 2.7488 RON
din data de 28 Mai 2006
indici bursieri
ZFurcare 4639.48
BETurcare 6865.22
RASDAQurcare 1726.21
din data de 28 Mai 2006
TARGETonline
TARGETonline
 
PubliMedia
>
TARGET » Health
 
 

Orezul dintre Yin si Yang

 
Teoria alimentatiei macrobiotice s-a dezvoltat in Japonia la sfarsitul anilor '60. In acea perioada, o serie de medici au promovat conceptul potrivit caruia bucataria traditionala asiatica are efecte benefice la nivelul sanatatii. George Oshawa, unul dintre initiatorii curentului, a popularizat impreuna cu discipolii sai conceptul de "dieta macrobiotica". Reteta era foarte restrictiva, exigentele crescand in functie de stadiul dietei.

Se consumau doar legume crescute organic, iar alimentele nu erau deloc preparate. Ultima faza a dietei era pentru stoici (sau masochisti): presupunea doar orez brun si apa. Nimic mai mult. Asa cum era de asteptat, din cauza extremismului sau, dieta Oshawa nu mai este recomandata astazi de catre nutritionisti.

Insa Michio Kushi, unul dintre discipolii lui Oshawa, a extins (si a mai ajustat) "reteta", in Statele Unite, la Institutul Kushi din [...]
 
› pe larg